Napoleon Jensen

”Napoleon Jensen? Han blev korporal i Fremmedlegionen,” siger de i Brugsen på Napoleons hjemegn. Men Napoleon har aldrig været i Frankrig. Napoleon er sidst blevet set i Kødbyen, hvor han gav purpurunge Josephine det første kys. Napoleon er blevet set på Østerbro, hvor han er nogens underbo. Napoleon blev set i Torvehallerne med en confiteret andesandwich fra Paleo i hånden. Han handler kun i Irma, når han har travlt. Napoleon går til cross fit med din fætter. Napoleon Jensen bliver set de rigtige steder. Napoleon er blevet set i en støvet grøn T-shirt fra Le Fix under en blazer fra Wood Wood.

Hjemme i Jylland ved alle, hvem Napoleon Jensen er. Det er dét navn! I Brugsen siger de, at han faktisk er døbt Leon. Der er også nogen, der siger, han har været til numerolog. Der har han heller ikke været. Men hans mor var sikker på, han var noget ganske særligt. Napoleon har for længst bestemt, at hans første barn bare skal hedde Frank Jensen.

Napoleon er en dansk krigshelt, men det ved de ikke derhjemme. Napoleon Jensen har været del af stående styrke i tolv år. Han har efterhånden ret ondt i fødderne. Napoleon har været alle de rigtige steder: På Balkan, i Irak og i Afghanistan. I hans sidste vilje står der, at han vil have en borgerlig begravelse.  Og at der skal læses korrektur på hans dødsannonce. Flere gange.

Når Napoleon Jensen står i mortérgården tohundrede meter fra Green zone, så ved han, at døden kommer ovenfra. Han har det tatoveret på sin overarm med Comic Sans. ”Mors de excelsibus venit.” Napoleon Jensen er klassisk sproglig student. Napoleon er ikke lige så dum, som han ser ud. Når Napoleon keder sig, så sætter han kommaer i Krig og Fred. Han bliver forstyrret, fordi et riffelskud farer over nattehimlen. Da han ser det, ønsker han sig korrekt kommatering i gratisaviserne og fred i verden. Skuddet rammer hans bedste ven, Frank. Punktum.

De følges ad til Danmark. Ved graven hilser Napoleon en sidste gange på sin ven. “Mod Valhal” siger han og gør honnør, imens han tænker, at Valhalla sikkert er en bingohal. 1450741_10153461263210554_857861394_n

I dag er Napoleon civilist, men han går stadig mest i grønt tøj. Han kalder sig bare for Leon Jensen nu. Han har sit eget vagtfirma, Jensen’s. Med apostrof. For at virke folkelig. Det er ikke, fordi han er dum. Om natten vogter han over Københavns Universitet Amager og The White Room.

Napoleon Jensen har anskaffet sig en kamphund. Han har opkaldt den efter sin bedste ven. Han fodrer den med proteinbarer. Han købte et lager af dem i Brugsen, sidste gang han besøgte sin mor, til Napoleonshatte og bøffer med favoritsovs. Ingen genkendte ham, da han betalte. Napoleon lufter hunden på Kastellet. Den letter ben på Forsvarschefens græsplæne. Og på mindesmærket for de faldne danske soldater.